Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه میراث و گردشگری  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، مدارسی در تهران وجود دارند که از نظر تاریخی و فرهنگی، ارزشمند هستند. در ادامه با معماری چند مدرسه سنتی در شهر تهران بیشتر آشنا شوید:

مدرسه دارالفنون در خیابان ناصرخسرو

دارالفنون نام مدرسه‌ای است که به ابتکار امیرکبیر در زمان ناصرالدین‌شاه برای آموزش علوم و فنون جدید در تهران تأسیس شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دارالفنون را می‌توان نخستین دانشگاه در تاریخ مدرن ایران دانست. امیرکبیر پس از سفر به روسیه، متوجه نیاز فوری کشور به مرکز آموزش عالی شد؛ لذا از ابتدای صدارت خود، برای ایجاد این مرکز تلاش کرد. ولی متأسفانه هیچ‌گاه شاهد افتتاح آن نشد؛ چرا که نخستین دسته از اساتید به سرپرستی دکتر یاکوب ادوارد پولاک، دو روز پس از دستگیری و تبعید امیرکبیر، به تهران رسیدند و با استقبال گرمی مواجه نشدند.

در نهایت دارالفنون در روز یکشنبه ششم دی ماه ۱۲۳۰ برابر با پنجم ربیع‌الاول ۱۲۶۸ قمری، سیزده روز پیش از قتل امیرکبیر و با حضور ناصرالدین شاه، آقاخان نوری صدراعظم جدید و گروهی از دانشمندان و معلمین ایرانی و اروپایی با ۳۰ نفر شاگرد رسماً گشایش یافت.

دبیرستان البرز در چهارراه کالج

دبیرستان ماندگار البرز یکی از مراکز آموزشی معتبر و قدیمی شهر تهران است. این دبیرستان که از نخستین نماد‌های آموزشی در ایران است، در شمال‌غربی چهارراه کالج کوچه البرز قرار دارد. این دبیرستان به خاطر نمای رشته کوه البرز، البرز نام گرفته‌ است. اما این روز‌ها با توجه به شیوع گسترده ویروس کرونا و تعطیلی مدارس، این مدرسه نیز روز‌های خلوتی را سپری می کند.

مدرسه فیروزبهرام در خیابان جمهوری

مدرسه فیروز بهرام در سال ۱۳۱۱ به همت بهرامجی بیکاجی یکی از زرتشتیان هندی، در تهران ساخته شد. در واقع فیروز بهرام نام فرزند فوت شده بیکاجی بود. این مدرسه مختص زرتشتیان بوده و افراد موفق زیادی را به جامعه تحویل داده است. در سال ۱۳۹۶ دبیرستان فیروز بهرام به عنوان دبیرستان ماندگار شناخته شد.

دبیرستان انوشیروان دادگر در خیابان انقلاب

دبیرستان انوشیروان دادگر در سال ۱۳۱۵ خورشیدی تأسیس شد. این مدرسه از دبیرستان‌های قدیمی و زرتشتی شهر تهران بوده و در ضلع شرقی این مدرسه دبیرستان ماندگار البرز جای گرفته‌ است.

وقتی ساخت دبیرستان فیروز بهرام به پایان رسید، ایجاد دبیرستانی مخصوص برای دختران ضروری به نظر آمد. این بنا توسط بانوی خیرخواهی به نام خانم راتن بایی بانجی و ساکن نوساری هندوستان با سرمایه اولیه یکصد هزار روپیه ساخته شد. هم‌اکنون در این دبیرستان، دانش آموزان از دین‌های گوناگون آموزش می‌بینند.

 

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: مدارس تاریخی تهران مدرسه دارالفنون میراث فرهنگی تهران فیروز بهرام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۰۲۶۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پایتخت تقسیم می شود؟

به گزارش تابناک، علیرضا فخاری استاندار تهران عصر امروز در جمع خبرنگاران در رابطه با تشکیل استان‌های شرقی و غربی تهران اظهار کرد: موضوع تقسیمات استان تهران در حال کارهای مطالعاتی است و در حال حاضر این موضوع در کمیسیون‌های مرتبط دولت با همه مشخصات بررسی شده و باید در هیأت دولت و سپس مجلس شورای اسلامی تصویب و در نهایت پس از قبولی، ابلاغ خواهد شد.

وی با بیان اینکه برخی مخالف و برخی موافق این طرح هستند و هر یک استدلال‌هایی دارند، افزود: باید در فضایی منطقی و معقول به موضوع تقسیمات بپردازیم و به دور از احساسات و نگرش‌های سیاسی و منطبق با شرایط محیطی و منطقه‌ای تصمیم‌گیری شود که زمینه‌ساز رفع مشکلات مردم باشد.

استاندار تهران تاکید کرد: در تقسیمات کشوری باید به نقطه‌ای از اطمینان بخشی برسیم که مردم می‌توانند زندگی توأم با آرامش داشته باشند و در حوزه‌های زیرساختی مشکلاتی از قبیل تأمین آب و برق، حمل‌ونقل و ارتباطات وجود نداشته باشند.

فخاری تصریح کرد: اگر قرار است تقسیمی صورت بگیرد باید این مشکلات زیرساختی نیز مورد کندوکاو قرار بگیرد تا با تقسیمات، موقعیت برتری فراهم و خلق شود نه اینکه فرصت شرایط عادی از مردم سلب شود.

 منبع: فارس

دیگر خبرها

  • قدیمی ترین بنای کاخ گلستان اینجاست
  • پایتخت تقسیم می شود؟
  • آخرین وضعیت ترافیکی راه‌های البرز/ ۹ اردیبهشت
  • مرکز آموزشی دارالفنون اردبیل در آستانه بهره برداری
  • کرج نامزد انتخاب پایتخت جهانی کتاب ۲۰۲۶ یونسکو شد
  • دوره‌ی آموزش خبرنگاری در دبیرستان شاهد سردار شهید قاجاریان نیشابور
  • آخرین وضعیت ترافیکی راه‌های البرز/ ۸ اردیبهشت
  • پیگیری انتقال مدیریت زندان قزلحصار از تهران به استان البرز
  • هوادار ۳- مس سونگون ۱: حذف در پایتخت
  • آخرین وضعیت ترافیکی راه‌های البرز/ ۷ اردیبهشت