Web Analytics Made Easy - Statcounter

سید عبدالله انوار فارغ‌التحصیل قدیمی مدرسه البرز امروز مهمان دانش‌آموزان این مدرسه بود و خاطراتی را از نحوه ورود به البرز و آموزش دانش‌آموزان بازگو کرد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، سید عبدالله انوار متولد سال 1303 و از دانشمندان و مترجمان ایرانی و از پیشکسوتان معاصر نسخه‌شناسی در ایران است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او ریاضی‌دان، منطقدان، موسیقی‌دان، تاریخ‌دان، فلسفه‌پژوه، تهران‌شناس، نسخه‌پژوه، ادیب و متخصص متون کهن ایرانی است.

وی بیش از 20 سال رئیس بخش نسخ خطی کتابخانه ملی ایران بود و در طول دوران کاری خود حدود 10 جلد فهرست نسخه‌های خطی به فارسی و عربی را تدوین کرد. عبدالله انوار، دارای تصحیحات بسیاری است که از مهم‌ترین و مشهورترین آن‌ها می‌توان به جهانگشای نادری اشاره کرد.

عبدالله انوار از فارغ‌التحصیلان مدرسه البرز است که سال 1316 در پایه ششم وارد این مدرسه شد.

دیروز دانش‌آموزان دبیرستان البرز به استقبال او در سالن شهید رجایی مدرسه رفته و پای صحبت‌های این دانش‌آموز قدیمی مدرسه البرز نشستند.

انوار درباره نحوه ورودش به دبیرستان البرز گفت: سال 1316 در پایه ششم ابتدایی با معدل 18 وارد مدرسه البرز شدم و برای ثبت‌نام، کارنامه‌ام را بررسی کردند و وقتی مشخص شد معدلم 18 است گفتند ثبت‌نام می‌کنیم، در آن ایام اگر معدل دانش‌آموز کمتر از 14 بود در مدرسه البرز ثبت‌نام نمی‌شد.

مهمترین محور سخنان عبدالله انوار درباره نحوه آموزش مدرسه البرز در ادامه ذکر شده است: 

* تمام گلستان و کلیله و دمنه را در مدرسه خواندیم، هفته‌ای دو ساعت تاریخ ایران داشتیم و دو جلد کتاب مشیرالدوله را خواندیم.

* کادر مدرسه به دانش‌آموزان آزادی بسیاری می‌دادند و در استخر اینجا شنا یاد گرفتم، مدرسه 4 زمین ورزش داشت، مساحت مدرسه حدود 200 هزار متر مربع بود و دیوار جنوبی مشرف به خیابان انقلاب بود.

* روزانه نیم ساعت به سالن آمفی تئاتر مدرسه می‌آمدیم و شخصیت‌های برجسته برای ما به زبان انگلیسی سخنرانی می‌کردند،‌ مدرسه زمینه را برای یادگیری زبان انگلیسی فراهم کرده بود و زمانی که فارغ‌التحصیل شدیم تسلط به زبان انگلیسی داشتیم اما هم‌اکنون ورودی‌های دانشگاه اصلاً نمی‌توانند به انگلیسی سخن بگویند.

* دانش‌آموزانی که از شهرستان‌ها می‌آمدند به صورت شبانه‌روزی حضور داشتند و به آنها کمک هزینه‌ای پرداخت می‌شد.

* ورزش در دبیرستان اهمیت زیادی داشت همچنین آزمایشگاه قوی و مجهزی در فیزیک و شیمی داشتیم که با تأمین هزینه از سوی یک خانم آمریکایی ساخته شد.

* ارامنه، یهودی‌ها و ایرانی‌ها با یکدیگر همکلاس بودند و کتاب‌ها به زبان انگلیسی بود.

* معلمان سخت می‌گرفتند اما خبری از تنبیه بدنی و توهین نبود بلکه دروس سخت بود و برای یادگیری سخت‌گیری می‌کردند.

انوار درباره تأمین زمین مدرسه البرز اینگونه توضیح داد:‌  زمین این مدرسه از منطقه بهجت آباد تأمین شد که مالک آن فردی به نام مستوفی الممالک بود،  ارسلان خلعتبری شاگرد مدرسه آمریکایی‌ها بود و واسطه‌ای شد تا آنها به دیدار مستوفی الممالک رفتند.

مستوفی الممالک در این جلسه سوال پرسید که چقدر زمین نیاز دارید و آمریکایی‌ها گفتند، هر چقدر که شما زمین بدهید، مستوفی‌الممالک هم گفت، هر چقدر زمین می‌خواهید ببرید و پولی را که آمریکایی‌ها پرداخت کردند برای تأمین تجهیزات مدرسه به آنها بازگرداند.

بعد از رفتن آمریکایی‌ها، آقای مجتهدی برای حدود 30 سال مدیر مدرسه البرز شد و تعداد زیادی از متخصصان ناسا از فارغ‌التحصیلان مدرسه البرز در زمان مدیریت او بودند.

انوار در توصیه‌هایی به دانش‌آموزان گفت: باید بزرگان کشور خود را شناخته و سعی کنیم بزرگانی مانند آنها تربیت کنیم. هم‌اکنون جوانان دچار ناامیدی شده‌اند اما نباید اینگونه باشد و مردانه در عرصه علم حضور یابید. ایراد بزرگ دانشگاه‌ها و دبیرستان‌ها در ایران مدرک گرایی است و افراد فقط می خواهند، دکتر شوند تا آنها را "دکتر" خطاب کنند.

من تمام دروس حوزی را هم خوانده‌ام. جوانان؛ خودتان باید شروع به خواندن کنید تا شوق علم در شما ایجاد شود و روح و جسم را با یکدیگر پرورش دهید.

بازگشایی کامل مدارس کره جنوبی با تدابیر احتیاطی خاصماجرای مسمومیت دانش‌آموزان دبستانی چه بود؟/ 47 هزار بخاری گازی در مدارس کشور46 درصد دانش‌آموزان مدارس شاهد از خانواده ایثارگران نیستند/اعزام برترین معلمان به مدارس شاهد3 چالش بزرگ وزیر جدید آموزش و پرورش/ سرانه حمایتی برای مدارس خاص دامن زدن به بی‌عدالتی است

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: دانش آموزان دانش آموزان مستوفی الممالک عبدالله انوار زبان انگلیسی مدرسه البرز دانش آموزان آمریکایی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۰۸۲۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات جدید نحوه ارزش‌یابی امتحانات کشوری «ریاضی» و «علوم» پایه ششم

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش‌وپرورش با بیان اینکه ۲ امتحان «ریاضی» و «علوم» پایه ششم به صورت هماهنگ کشوری برگزار می‌شود، گفت: امتحانات پایه ششم همواره به صورت هماهنگ منطقه‌ای برگزار و ارزش‌یابی دانش‌آموزان در دوره ابتدایی (پایه اول تا ششم) به صورت توصیفی انجام می‌گیرد اما مقرر شده امتحانات ۲ درس مذکور به صورت هماهنگ کشوری برگزار شود.

حمید طریفی حسینی در گفت‌وگو با ایسنا، درخصوص جزییات این خبر اظهار کرد: معلم خود دانش‌آموزان پایه ششم اوراق امتحانی «ریاضی» و «علوم» را تصحیح خواهند کرد و عملکرد دانش‌آموزان به عنوان ابزاری در کار پوشه آنها در نظر گرفته می‌شود.

وی با اشاره به اینکه در این آزمون، معلم بر اساس ارزشیابی که در طول سال تحصیلی از دانش آموز و از طریق فعالیت‌های آموزشی طول سال تحصیلی اعم از تکالیف، آزمون‌های مستمر، تکالیف مهارت محور و در واقع اطلاعات مربوط به کار پوشه دانش‌آموز، نمره پایانی را تعیین می‌کند افزود: امتحاناتی هم که در انتهای دوره تحصیلی پایه ششم اخذ می‌شود، به عنوان یکی از ابزارهای سنجش اندازه گیری است که در اختیار معلم مربوطه قرار می گیرد و در واقع قضاوت را در مورد دانش آموز تکمیل می‌کند.

معاون وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه قبلا طراحی سوالات توسط گروه‌های آموزشی مناطق در سطح شهرستان و منطقه طراحی می شد ادامه داد: اما اکنون سوالات امتحانی توسط گروه‌های آموزشی در معاونت آموزشی ابتدایی و در سطح ستاد طراحی می‌شود.

طریفی با بیان اینکه همچنین مقرر است امتحانات هماهنگ توسط خود معلم و در کلاس مربوطه برگزار شود گفت: هدف برگزاری دو آزمون کشوری ریاضی و علوم ارزیابی کلیت نظام آموزشی است.

وی افزود: با این کار ارزیابی دقیقی از عملکرد نظام آموزشی و کیفیت آموزشی خواهیم داشت تا نحوه اجرای آزمون، تصحیح اوراق امتحانی، نمره دهی به دانش آموزان، اعمال و فرآیندهای ارزشیابی دانش آموز توسط معلم مربوطه به مشابه سایر آزمون‌های مداد کاغذی که در طول سال تحصیلی گرفته می‌شده، انجام می شود لذا این آزمون به عنوان یکی از ملاک‌های ارزشیابی پایانی دانش‌آموز استفاده خواهد شد.

وی اظهار کرد: ارزشیابی تحصیلی دانش آموزان دوره ابتدایی به صورت «توصیفی» در طول سال تحصیلی بر اساس آیین نامه ارزشیابی پیشرفت تحصیلی و مصوبات شورای عالی آموزش و پرورش انجام می‌شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • جزئیات جدید نحوه ارزش‌یابی امتحانات کشوری «ریاضی» و «علوم» پایه ششم
  • آغاز ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از ۱۹ اردیبهشت
  • (ویدئو) دانش آموزان با سوخت‌بر‌ها به مدرسه می‌روند!
  • طرح نوآورانه و متفاوت در یک مرکز آموزشی قم
  • اجرا آموزش فرهنگ ترافیک در ۱۰ مدرسه همدان 
  • مدرسه، جایی برای گفتگوی رو در رو با دانش‌آموزان
  • تحویل ۷۰ کلاس درس به دانش آموزان دشت آزادگان و هویزه
  • دوره‌ی آموزش خبرنگاری در دبیرستان شاهد سردار شهید قاجاریان نیشابور
  • لزوم نهادینه کردن علم محیط زیست در کنار سایر علوم برای دانش‌آموزان
  • بعضی استان‌ها مدرسه اوتیسم ندارند/ نحوه استخدام معلم در مدارس اوتیسم